Het nieuwe cocoonen

geplaatst in: Blog | 0

“cocoonen"

‘Eigenlijk helemaal mijn ding’

In een land hier ver vandaan, bedachten ze heel lang geleden iets gezelligs. Namelijk Hygge (spreek uit als Huugguh). Lekker oer-Deens met je familie en vrienden samen gezellig ‘hangen’ of ‘chillen’ (spreek uit als tsjilluh). Plankje kaas, bier, wijn en chips erbij. Afhankelijk van het jaargetijde, met zijn allen onder een dekentje bij het kampvuur of in een zwembroek of bikini, waar jij je prettig bij voelt, naast de barbecue. Beetje ouwehoeren of spelletjes doen, zoals ganzenborden, Rummikub of sjoelen. Eigenlijk helemaal mijn ding. Maar tot nu toe moest ik mij behelpen met het oud-Hollands cocoonen. Volgens mij toch net zoiets? Real time met elkaar doorbrengen? Ik ben niet persé voor het een of het ander. Het is maar een naam…

‘Goed staaltje marketing’

“cocoonen"
Je hoort mij niet zeggen dat vroeger alles beter was, want dan bestempel ik mezelf direct als een oude taart en dat moeten we niet willen. Soms is vroeger gewoonweg overrated en ook ik hou best wel van een goed staaltje marketing. Zelfde product in een nieuw jasje en hup, gaan! Maar wat is er tegenwoordig nog geknipt voor de lekkere trek (Raiders)? En wat als ik toe ben aan een handjevol vertrouwde Smiths ?
Deze nostalgische namen zouden ook prima passen in de Hygge trend. Gelukkig kunnen we die oude commercials rustig terugkijken via YouTube. Zo weten de millennials ook meteen waar het over gaat! Trouwens, met rondklikken op YouTube kun je heel wat uren kwijt zijn. Voor je het weet waan je je weer in de jaren ‘80 met bijbehorende klassiekers en voel je je helemaal hyggelig en warm van binnen.

Maar goed, ik dwaal af. Laten we afspreken dat we het nieuwe cocoonen omarmen als een goede oude vriend. Zo één die net met de stoomboot is vertrokken of zoals die andere baardmans (lees:hipster) die straks met de slee arriveert. Hoe dan ook, aankomende feestdagen gaan we ons weer rond de kerstboom verzamelen. Of we nu toch ouderwets aan het cocoonen slaan of dat we met z’n allen fijn gaan hyggelen, het maakt mij niet uit, ik doe gezellig mee. Televisie en smartphones uit, kaarsen en muziekje aan en hup, gaan!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.