Rustig uitzitten die winter

geplaatst in: Blog | 0

‘Als we deze winter insneeuwen’


Paper Mints wenskaarten

Terwijl ik dit schrijf zit ik met een sjaal om en een wollen dekentje op mijn benen. Ja dames en heren, het vriest en daar kan deze halfbloed maar slecht aan wennen. Terwijl de rest van Nederland hoopt op een Elfstedentocht, kan het wat mij betreft niet snel genoeg gaan dooien. Nee, de wintermaanden zijn aan mij niet besteed. Natuurlijk kan ik mijzelf indoors prima vermaken, artikeltje schrijven, jaarboek maken en soepjes koken.

Toch zal ik nu en dan naar buiten moeten, gewapend met handschoenen, muts en sjaal. Het liefst met thermo-ondergoed aan, maar dat bewaar ik nog even voor als we deze winter insneeuwen en de kachel het begeeft.

‘Alsof het immer hoogzomer is’

Ik verbaas mij er regelmatig over hoe luchtig andere mensen zijn gekleed in dit winterse weer. Het is tegenwoordig namelijk hartstikke in om je broek boven de enkels af te knippen, gaten bij de knieën en dan heerlijk zonder sokken in je zomergympen de straat op te gaan. Als ik dat zie krijg ik acuut de bibberritus en verlang ik naar mijn geitenwollensokken met bijbehorende snow boots. Eén ding is zeker, in dit seizoen onderscheidt het kaf zich van het koren. Het is wel duidelijk wie de echte bikkels zijn, de ware fashionchicks, die zich het hele jaar door in Miami wanen. Vrolijk lachend fietsen ze door de straten alsof het immer hoogzomer is. Nog net niet met een Festini ijsje in de hand en de geur van zonnebrand crème verspreidend.

Paper mints wenskaarten

‘Niet modieus maar wel warm’

Wie is hier nu eigenlijk de aansteller? Ik, de eeuwige doch verstandige koukleum of zij die overduidelijk vallen onder het kopje ‘verwarde mensen’? Je maakt mij niet wijs dat zij niet, zodra ze binnenshuis komen, balen van hun wintertenen. Van die blauw paarse met bijpassende ijzige enkels. Weet je wat, iedereen moet het allemaal lekker zelf maar weten. Dan ben ik maar niet modieus maar wel warm. Rustig uitzitten die winter, waait vanzelf wel over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.