Valentijnsdag

geplaatst in: Blog | 2

 

Is Valentijnsdag nu echt nodig?

papermints wenskaarten Valentijnsdag

Natuurlijk is het elke dag Valentijnsdag. Zo is het wat mij betreft ook elke dag Moederdag, Vaderdag, Werelddierendag, Wereld Waterdag en ga zo maar door. Elke dag van het jaar is zo onderhand bezet als ik De-dag-van-jaarkalender mag geloven. Mijn persoonlijke favoriet op 2 juli: de Comic Sansdag. Als font-fanaat geen slechte keus. Een nipte overwinning hoor, want op de voet gevolgd door de Dag van de Garnaal op 6 mei, ja echt. Dus heb je nog briljante ingevingen, wees er snel bij want vol is vol! Ik ben wel voor een Wereld Nu Even Niet Dag. We moeten al zoveel, al dan niet verzameld in planningen en to-do-lijsten. Dus is Valentijnsdag nu echt nodig of is het slechts een commerciële uitvinding?

Voel jij je gepasseerd als je liefje niks heeft ‘geregeld’ voor V-day? Of ben je zo’n enorme anti? Ik betrap mezelf erop dat ik stiekem neig naar dat eerste. Niet echt een mega belangrijke dag natuurlijk. Ik vind mezelf super geëmancipeerd en als ik een bos bloemen wil dan haal ik die zelf wel! Gedichten schrijven is iets minder mijn ding, maar wordt wel gewaardeerd. Dus van iemand met een eigen kaartenshop en voorstander van het geschreven woord: JA, doe iets voor je lief op deze dag. Waarom?

Wéér die fles bubbels opentrekken

Zoals we allemaal weten worden de meeste van ons opgeslokt door de waan van de dag. Wekker, snoozen, douchen, kids, boterhammen, tassen, jassen, opruimen, boodschappen, werken, Social Media, bloggen, uit het raam kijken, nagels lakken, mailen, koken, pffff! Geloof me, een dag is zo weer voorbij. Dus ook nog elke dag vanaf dat roze schapenvachtje met glitters strooien en wéér die fles bubbels opentrekken? Eerlijk is eerlijk, ik ben dat zelf ook wel een beetje beu. Misschien ben ik niet creatief genoeg en is variatie key. Wie zal het zeggen. Misschien is elke dag Valentijnsdag ook wel teveel gedoe. Ten minste één dag in het jaar je schatje in het zonnetje zetten? Een kaart, cadeau, bloemen, etentje of iets creatievers, moet kunnen toch? Dan is zo’n reminder op de kalender toch best wel een goed idee? Wat mij betreft kies je een andere datum, prijstechnisch misschien ook interessanter, maar wel opschieten want vol is vol!

2 Responses

  1. minke

    Heerlijke blog weer. Ik zet het lekker op de kalender: zoveel mogelijk dagen met glitters gooien en vaker de bubbels opentrekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.