Maartse buien

geplaatst in: Blog | 0

Papermints wenskaarten

een frisse neus halen

Je knippert met je ogen en BOEM, januari en februari zijn voorbij. Sterker nog; volgens het KNMI is het voorjaar al begonnen en laat dat nu mijn favoriete seizoen zijn! Van de geur van voorjaarsbloeiers ga ik ronduit stuiteren. Ik ben er als de kippen bij zodra deze fleurige opkikkers weer beschikbaar zijn. Tulpen, blauwe druifjes en hyacinten worden gretig bij ons naar binnen gesleept. De tuin wordt ook getrakteerd op een paar winterharde violen. Alvast wat kleur in de border kan geen kwaad. Tussen de maartse buien door een frisse neus halen, de tuin aanvegen en de bbq opstarten voor een potje slowcooking. Echt waar, afgelopen weekend was het zover!

de eerste zonnestralen

Ik kan niet wachten om weer buiten te zijn. Als je geluk hebt, kun je de warmte van de zon al een beetje voelen. Het is toch puur genieten als je in de eerste zonnestralen kunt zitten, met jas aan en een hete kop thee in de hand? Ik zit graag te mijmeren over alle tuinplannen die ik wil uitvoeren, welke plantjes waar en welke groenten ik dit jaar in de moestuin wil proberen. Voor iedereen die nog niet helemaal klaar is voor het buitengevoel, bezoek eens het tuincentrum of de Tuinidee tuinbeurs. Als je last hebt van de winter blues en je wilt die van je afschudden, dan zijn dit echte aanraders.

lekker werk weer

Dat na de drukke decembermaand, januari en februari omvliegen, vind ik niet erg. Deze maanden zijn er om bij te komen en plannen uit te broeden. Juist deze regenachtige dagen vind ik uitermate geschikt om achter mijn bureau te zitten. Beetje schrijven, tekenen, foto’s uitzoeken, uitjes en vakanties plannen. Maar ik benut deze dagen ook om op te ruimen en zo plek te creëren voor nieuwe dingen, zowel in het hoofd als in het huis. Zoals ik zelf altijd zeg, lekker werk weer! Gewoon de bezem erdoor. Eigenlijk een soort voorjaarsschoonmaak. Dat zou je ook eens moeten proberen. Dat kopje thee in die ene zonnestraal smaakt dan net even wat beter, toch? Kom maar op met dat voorjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.