Op de set van ‘Als je slaapt’

geplaatst in: Blog | 2

Paper mints wenskaarten

In een notendop

Het is vrijdagmiddag en normaal gaat dan het weekend beginnen, maar deze week hebben we eerst nog een bijzonder evenement op de planning. We gaan hier in huis namelijk een videoclip opnemen. Hoe komt zoiets tot stand? Ok, in een notendop; Minke Maat schreef een heel lief gedicht ‘Als je slaapt’. Haar pianoleraar, Fanuel Coenraad, raakte hierdoor zo geïnspireerd en componeerde er prompt een prachtige melodie bij. Niet lang daarna ontstond het idee voor een eigen videoclip. Liefst op locatie met échte slapende kinderen! Mijn twee mannetjes liggen er doorgaans gezellig bij in hun cribs, dus die worden meteen gecast.

Zodoende stroomt vrijdag iets voor halfzes het huis vol met Minke & Co, filmploeg en toebehoren. De slaapkamers worden bekeken, licht en camera worden opgesteld en dan kan de eerste scène worden opgenomen. Mijn oudste wordt door zijn film-mama, Rebecca, naar zijn slaapkamer gedragen en fijn ingestopt. Samen met zijn beer ligt die prinsheerlijk in zijn bed. Nog een paar close ups en dan mag hij alweer gaan spelen. We kunnen door naar de volgende kleine! Helaas heeft mijn jongste vent er even geen zin in, ondanks het oefenen. Gelukkig levert zijn kamer ook nog genoeg sfeerbeelden op, dus dat komt helemaal goed.

It’s a wrap!

Paper mints wenskaarten 
Na nog een paar losse opnames in de slaapkamers zit het erop. Onze ‘locatie’ kan weer ontmanteld worden. (Lees: alle meuk die ik in de kast had weggemoffeld, mag er weer uit). De kinderen hebben intussen superveel lol en krijgen ook nog een mooie knuffel cadeau! Helemaal opgelaten en vol enthousiasme wordt de filmploeg uitgezwaaid. Daarna wordt de slaap scène door beide heren nog een paar keer na gespeeld. Maar dan is het al gauw tijd om echt te gaan slapen. Heel leuk om te hebben meegedaan en we zijn super benieuwd naar het eindresultaat, voor nu it’s a wrap!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.