Vakantiepark, hoera!

geplaatst in: Blog | 3

Paper Mints
Ik ben zo blij dat we dit jaar eens vooruit hebben gepland. Zeker na de decemberdrukte en die kleurloze maand januari, is het fijn om een vakantie in het vooruitzicht te hebben. De tijd gaat zo snel om! Voor je het weet ben je alweer twee weken terug van vakantie. In ons geval van onze meivakantie in Frankrijk. Maar daarover straks meer. Is het saai om je vakanties vooruit te plannen of gewoon praktisch, want rekening houden met schoolvakanties?

Dat allemaal uit mijn mond!


Tja dat laatste daar kunnen we niet meer onderuit. Wil je niet de allerhoogste prijs betalen voor een gezinsvakantie, dan loont het best om op tijd rond te neuzen.

Qua prijs maar ook qua locatie, want dan heb je in ieder geval nog keus. Het moet leuk zijn voor de kids, want dan hebben pap en mam het ook leuk, een gezellig en compleet ingericht onderkomen graag, anders moeten we zoveel zelf meesleuren. En dat allemaal uit mijn mond! Dat voelt gewoon als vloeken in de kerk. Ik wilde ook nooit dood in een vakantiepark gevonden worden. Zo smakeloos, toppunt van burgerlijkheid, kan geen bus zout tegenop! Maanden van tevoren een vakantie inplannen vond ik ook altijd, mwoah, want dan is al het spontane eraf. Maar nu weet ik beter. Het allerbelangrijkste om af te vangen? Zeurende kinderen omdat ‘er niks te doen is’, met stip op één. Dat wil je gewoon echt niet, dus hoe fijn is het als je de deur van je vakantiehuis kunt openen en de kinderen kunt loslaten? Speeltuintje, zand, water, vriendjes, prima!

Volle luiers en lege drankflessen


Dus zijn we al een paar keer in een vakantiepark geweest waar Bollo de Beer de scepter zwaait. Een feest van herkenning al die vakantieburen! En dan die afvalinzamelpunten op zo’n park: rijen containers met volle luiers en lege drankflessen. Treffend. Zo zien je vakanties er vanaf nu dus uit en je komt nog redelijk uitgerust thuis ook. Niks mis mee. Voor iedereen die zich toch nog enigszins wil distantiëren van dat commerciële gedoe, heb je gelukkig ook nog de kleinschalige accommodaties. Dat is het compromis dat wij graag sluiten, het gevoel van ‘even weg van de massa’ en toch praktisch. Dus zaten we dit keer in de Morvan in een compleet ingericht huisje met gelijkgestemde buurtjes, tussen de boerderijdieren, exclusief te zijn. Een bijzonder fijn plekje trouwens om even bij te tanken! En nu gaan we lekker aftellen naar de zomervakantie, want de volgende bestemming is allang geboekt. Alleen al de voorpret, maakt vooruit plannen helemaal goed!

3 Responses

 1. Marieke

  Vanaf Landal Miggelelberg zeg ik: cheers to that ! (En de volle luierzak moet ik nog even wegbrengen) 😉

 2. Arjen en Nancy Blok

  Hallo Linda, wat een leuke blog en wat fijn te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben gehad!
  Hartelijke groetjes,
  Arjen & Nancy Blok
  Morvan Rustique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.