Het echte vakantiegevoel!

geplaatst in: Blog | 1

Eindelijk, de zomervakantie is begonnen! De meeste vakantievierders zijn al op de plaats van bestemming of in ieder geval onderweg naar hun tijdelijke habitat. Mijn gezin is nog aan het aftellen, maar de voorbereidingen zijn al in gang gezet. Auto naar de garage, toilettassen opduiken en de route bestuderen, dat zijn een paar van die dingen. dit jaar gaan we voor de verandering niet naar het zuiden, maar naar het noorden. Je leest het goed, wij wijken dit keer af van onze gebaande paden. Nieuw land in zicht, hoezee!

Weer een land om af te strepen op de kaart. Het lijkt mij heerlijk om nieuwe velden én wegen te ontdekken, nieuwe gerechten te ruiken en te proeven. In dit land hebben ze geen euro’s, zodoende kunnen we naar hartenlust onze rekenvaardigheden oefenen, joepie. Kortom, het echte vakantiegevoel! Wie wil dat niet? En de bestemming?

Er is dus genoeg te doen

Wij gaan naar het land van de prachtige bossen, betoverende meren, schitterende fjorden, woeste Vikingen, verborgen kastelen en niet te vergeten, het altijd bruisende Legoland! Er is dus genoeg te doen voor het hele gezin en je hoeft er niet dagen voor in de auto te zitten. Ondanks deze attracties, komt dit land nog niet voor in de top 10 vakantiebestemmingen van Nederland. Iedereen kent wel iemand die er heengaat, maar zelf? Zo te horen wordt het in ieder geval geen drukke boel daar. Best wel vreemd. Of mis ik iets? Ik snap best dat het weer kan tegenzitten, maar hutjemutje in de hitte aan de Spaanse Costa of schuilen voor de mistral in Frankrijk is ook geen pretje. Je begrijpt, in onze koffers zien we alle seizoenen voorbij komen. Dat in combinatie met de rest van de vakantiespullen en hoppa, bagage Tetris is geboren!

Maar goed nog even en dan gaan we echt inpakken, broodjes smeren, kinderen achterin met genoeg entertainment en gaan met die banaan! Nog maar een paar vinkjes op de zelfgemaakte vakantie-aftelkalender en dan kunnen ook wij op weg. Hopelijk filevrij zodat we snel kunnen gaan genieten van een bordje smørrebrød, Rødgrod met fløde en appelcrisp. Weer eens wat anders dan paella, fruit des mer of Schweinebraten. Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie of zoals de Denen zeggen: god ferie!

  1. sylvia

    wens jou en je gezin een mooie zonnige vakantie toe met veel legoplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.