Overwinteren

geplaatst in: Blog | 1

Overwinteren
Daar gaat weer zo’n vlucht gevederde vrienden. Die bofkonten die naar het zonnige zuiden vliegen. Zelfs in de niet geheel toevallige V-formatie. De V van vakantie. Een jaloersmakende herfsttraditie. Waarom doen we dat eigenlijk niet allemaal, een paar maanden per jaar naar de zon in plaats van in de kou te blijven? Ik zie wel voordelen. Geen gehannes met regenkleding, kapotte paraplu’s, haperende fietsverlichting en meer van die ongemakken. Nooit meer ijskrabben of Elfstedentocht-stress. Zeg nou zelf, overwinteren is toch een goed plan?

blubberpoten en loopneuzen

Natuurlijk, er zullen een paar mensen achter moeten blijven om de boel in te gaten te houden. Zorgen dat de dijken het niet begeven in geval van een herfststorm. De post weghalen en de plantjes water geven, maar voor de rest? Ik bedoel, als je één keer de herfst hebt meegemaakt dan heb je het wel gezien. De mooie herfstkleuren, snertwandelingen, paddestoelen tellen, prachtig hoor. Maar lieve mensen, we hoeven niet meer overal zelf bij te zijn, daar hebben we nu social media voor. Vanaf je strandbedje beetje swipen door alle herfsttinten, zonder de blubberpoten en de loopneuzen. Aan de winter mis je sowieso niet veel, we weten inmiddels wel hoe sneeuw eruit ziet, iets met wit.

Pakjesavond op het strand

Wat dacht je trouwens van Sinterklaas? Die hoeft niet meer helemaal naar het koude Nederland te varen. Dat scheelt pas een hoop gedoe. Als ik het Sinterklaasjournaal mag geloven, is het sowieso elk jaar een logistieke nachtmerrie voor de beste man. Kunnen we pakjesavond met zijn allen op het strand vieren. Desnoods verspreid over twee dagen, wat maakt het uit! Geen open haard, maar een kampvuur, geen sjalen en mutsen, maar teenslippers en zonnebrillen. Geen Pieten-discussie meer, want dan heeft iedereen gewoon een kleurtje. Ook niet meer gourmetten maar een culinaire barbecue on the beach. Dit herhalen we met kerst natuurlijk, want dat is makkelijk en scheelt weer kerstmenu stress. Ja overwinteren, waarom ook niet?

  1. sylvia

    lange wintervakantie is tot nu toe alleen voor aow’ers weggelegd.
    misschien iets voor een aktiegroep: ‘wij willen ook weg in de winter.’
    met behoud van salaris natuurlijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.